lauantai 14. maaliskuuta 2009

Treenaamista & teini-ikää

Eilen päästiin pitkästä aikaa lappalaisten hallivuorolle treenaamaan tokoa. Citnaa sai komentaa alkuun aika tiukkasävyisesti, että pysyi hiljaa, eikä aloittanut kilpahaukuntaa. Myös käskyt oli pikkuisen päästä kadonneet ja ilme hölmistyneenä tuijotteli, et mitähän sää oikeen yrität :p kovin kauaa en jaksanut päätä hakata seinään ja mentiin istumaan kentän laidalle ajatuksena ottaa tauko miljööharjoittelun merkeissä. Citna kuitenkin hetken kateltuaan muitten puuhia tuli eteeni istumaan ja katsomaan "eikös mekin tehtäis jotain". Otin sitten siinä kertauksena käskyjä ja keskittymistä löytyi kun palkkaa tuli jatkuvana syöttönä (mallia "maa"-> palkka "vapaa, istu"->palkka "vapaa, maa"-> palkka tai jos nousi ylös niin uudestaan "maa" -> palkka ja vapaa). 

Lopuksi agipuolella oli sen verran rauhallista, että mentiin sinne kuikuilemaan touhua ja parin ihmisen avustuksella lyhennettiin putki lyhyeksi ja "läpinäkyväksi" ja sitten tutustuttiin et voisko siitä mennä läpi (avustaja piti koiraa suuaukolla, minä lelun kanssa toisessa päässä putkea). Yhden kerran avustajan kanssa tuumailua ja aristelua ja sitten mentiinkin jo lelun perässä niin että viuh vaan :D.  

Tänään sitten kokeilin ottaa tokoa tuon kanssa ja toinen oli niin ihanan kuuliainen kun vaan voi olla. Jonkin verran on vielä epäselviä käskyjä, mutta eihän sitä voi osata asioita ennen kun ne opettaa :) Tänään ei siis ollut ollenkaan sellaista junnaamista jo osattavien käskyjen kans kun eilen.

Pikkuisella on nyt muutenkin ollut teini-ikää ja/tai suunnittelee juoksujen aloittamista. Ulkona hajut on NIIN mielenkiintoisia ettei ikinä, välillä aivan turhaan saa käskeä jatkamaan matkaa, pitää vetää/kantaa pois. Ulkona pitää myös öristä kaikesta, vaikka ihan vaan varmuuden vuoksi. Niin, ja sisälläkin haetaan rajoja (kävi juuri "kuiskaamassa" korvaan auraurauwww) ja tuijotellaan ikkunasta pihalle muristen (ei siellä mitään näy, kun ite oon tarkistanu). Rajojen hakua on mm. haukkumalla komentaminen, sohvalle/sänkyyn kiipeäminen jos ei huomioida, pöydän tarkistaminen, mekastaminen muuten vaan...). Toivottavasti juoksut ei ala ihan vielä, ois tiedossa ens viikonlopulle reissu maalle uroskoiran reviirille...

Ei kommentteja: