tiistai 28. huhtikuuta 2009

Sisäsiisteys

Vihdoinkin hyviä uutisia tällä saralla :D Rakensin lauantaina pahvista "portin" eteiseen, joka rajaa eteisen "käytävästä" erilliseksi tilaksi. Citna on tavannut mennä tekemään tarpeensa nimenomaan eteiseen, joka on sopivasti mutkan takana niin ettei mistään huoneesta näe sinne. Nyt pääsy suoraan sinne on estetty, joten etenkin keittiöstä on hyvät näkymät "käytävään" eikä Citna pääse nurkan taakse piiloon. 

Asia on vaikuttanut kahdella tavalla: me näemme, jos citna rupeaa kiertämään portin edessä etsien tarpeittenteko paikkaa ja kerkeämme viemään Citnaa ulos ja toisaalta taas kun ei pääse piiloon niin Citna pidättää kauemmin eikä tee pikkuliruja eteiseen ainakun tulee tylsää tai jotain. Tuloksena la-su välisenä yönä ei pissaa sisälle, su-ma välisenä yönä kolme pikkulirua ja ma-ti välisenä yönä ei pissaa. Tänä aikana Citna on tehnyt ainoastaan yhdet kakat sisälle, ja nekin sillä kertaa kun portti oli huonosti kiinni ja Citna pääsi eteiseen. Päiväsaikaan ei tietääkseni ole tullut yhtään pissaa sisälle portin jälkeen.

Portin asentaminen on väliaikaisesti heikentänyt yöuniania, aamusta Citna on ruvennut ikisemään ja pakkohan se on silloin nousta käyttämään. Nyt näyttäisi, että Citna on ottanut tavaksi ruveta ikiseen (viimeistään) yhdeksän aikaan... saapa nähdä jääkö tuosta pinttynyt tapa. Eipä sinällään, sitten kun ei enää univelat paina (su-ma herätti ekan kerran seittämän ja kaheksan välissä) niin yhdeksältä alkaa olemaan jo ihan ok aika nousta ylös :) 

Ei kommentteja: