lauantai 13. syyskuuta 2008

monenlaista

Onpas ollut kiireinen viikko tai oikeastaan pari viikkoa. Opiskelut on alkaneet ja Citnan yksinolot venyneet. Pisin aika yksinolossa on ollut 2+6 tuntia. Eli siis mentiin 8:lta alkavalle luennolle ja tulin 10:n jälkeen takaisin käyttämään Citnaa ulkona ja antamassa ruokaa ja muutenkin pitämässä seuraa. Yliopistolle takaisin puoli kahdentoista aikaan ja kotiin pääsin vasta viiden jälkeen. Hienosti oli Citna jaksanut.

"Mikähän tässä nyt on homman nimi?"
Kameran jalusta oli mielenkiintoinen

Olen ollut laiska, enkä ole jaksanut kirjoittaa tänne pitkään aikaan mitään, joten kirjoitan nyt sitten kaikki yhteen kirjoitukseen. Kerran on Citna käynyt puntarilla, se oli Rovaniemen reissun yhteydessä. Painoksi todettiin suunnilleen kuusi kiloa. Ja ellei tietoisuus painosta ole tuonut psyykkistä painontunnetta, Citnalle on kertynyt tuon jälkeen lisää painoa aika hyvästi :) Nyt myös ensimmäistä kertaa itse huomaan, että Citna on kasvanut (naapurit on sanonut sitä jo jonkin aikaa). Kasvamisen huomaa mm. siitä, että Citnan nostaessa etutassut keittiön tuolille, kuono yltää jo pyödänreunalle. Tätähän ei ole toki aiemminkaan sallittu. Toinen mistä kasvamisen on alkanut huomaamaan on kun ottaa koiran syliin. Ei olla vielä harjoiteltu rappujen kiipeämistä, joten monesti kannan Citnan alas kun ei jaksa ootella hissiä. Hissiin Citna kyllä osaa mennä itsekin. Ja sitten tietenkin leikkikaveri Pessi on kutistunut :) Citna alkaa olla jo isompi.

Yksinoloihin palatakseni, merkit vähän viittaavat siihen, että Citna on oppinut hyppäämään sohvalle. Yhden kerran olen löytänyt sen sohvalta, ja silloin se vaikutti siltä, ettei se vielä tiennyt miten sieltä pääsee alas. Sen jälkeen sohvalta on kuitenkin siirtynyt lattialle poissaollessamme sohvatyyny ja toisella kertaa sohvan selkänojalle jäänyt pahvilaatikko, jonka sisällä oli muovirasia. Yllättäen siitä pahvilaatikosta oli kulmista havaittavissa pienten hampaitten jälkiä.

Citna ja koivonpalanen

Aivan ihanaksi puruleluksi on osoittautunut Sirpalta saatu koivunpalanen. Aktivointipallo on ollut myös kovassa käytössä. Ainakun tietää joutuvansa olemaan luennolla Citnan ruoka-aikaan täytän pallon ja jätän sen Citnalle lattialle lähtiessä. Kun tullaan takaisin, pallo on monesti tyhjä tai siellä on vain pari raksua, joita on ollut hankala sieltä saada. Välillä tulee annettua sille kotona ollessakin ruoka pallossa. Citnahan syö vielä neljä ateriaa päivässä, joten monestikin yksi ateria päivällä jää väkisinkin jonkun luennon alle.

Koivunpalanen


Ensimmäinen rokotusaikakin on nyt sitten varattu. Matokuuri on juuti menossa, tänään viimeinen tabletti kolmen päivän annostuksessa. Ensimmäinen tabletti tuli suunnilleen 5 tuntia syönnin jälkeen ylös, mutta toinen pysyi jo ihan hyvin sisällä.

Oppimisessa on edistytty niin, että seisominen sujuu jo useimmiten. Pikkuhiljaa on ruvettu siihen liitäämään käskyä. Lisäksi on harjoiteltu pallon hakemista, kun saatiin Citnan mielestä aivan ihana tennispallo, joka ei valitettavasti kestä Citnan mielestä luontevinta leikkimistä: pinnan puremista. Pikkaisen on jo huovuttunut pallon pinta, mutta se on oivallinen lelu harjoitella noutamista. Ainakun pallon tuo niin se vaihdetaan makkaraan ja sitten taas saa pallon takaisin tai ainakin pallo heitetään noudettavaksi. Kohta kyllä alkaa olla liian ahdasta leikkiä tätä olkkarissa :)

Hassut korvat :)

Sisäsiisteys... no, ulos tulee pissa silloin kun itse on tarpeeksi tarkkana ja aktiivisena huomatakseen vihjeet. Paperille ei olla erikseen opetettu, mutta ehkä noin puolet sisälle tulleista osuu paperille, suurin osa muista tulee parin metrin säteelle paperista ja loput.. Lopuissa vaikuttaa aika paljon se, miten huolellisesti edelliset hutipissat on siivottu.

Pölynimuriinkin tutustuttiin tänään. Hiljaisena se oli kiinnostava, muttei erityisen kummallinen. Kun sitten laitettiin virrat päälle niin johan se oli pelottava ja sille piti haukkua. Istuskeltiin imurin läheisyydessä niin, että Citna sai katella kummastusta selän takaa. Loppujen lopuksi Joonaksen leikkiessä Citnan kanssa sain ihan rauhassa imuroida sohvan ja lattian. Citna kävi vain pari kertaa kattomassa, että mikähän tässä on homman nimi :)

Ei kommentteja: