torstai 4. syyskuuta 2008

pitkä viikko

Tällä viikolla alkoi luennot ja samalla Citnalla pidemmät yksinolot. Tiistaina ja keskiviikkona Citna huusi suurimman osan ajasta, jonka oli yksin kotona ja kun Citna kuuli meidän tulleen eteiseen, olohuoneesta (katsottiin paremmaksi, että Citna on vain olohuoneessa) alkoi kuulua kauheaa huutoa. Istuttiin sitten hyvän aikaa keittiössä oottelemassa Citnan rauhoittumista. Vikinä ja ulina alkoi uudestaan kun Citna pääsi olohuoneesta pois, mutta hetken kuluttua rauhoittui.

Tänään yksinolon kanssa kävi niin onnistuneesti, että päästiin sisälle ja olohuoneeseen ennen kuin Citnasta pääsi ääntäkään. Puolisen tuntia aiemmin oltiin kuunneltu "itkuhälyttimestä", että Citna on hereillä, tassuttelee ja välillä vähän kokeeksi vinkaisee. Yksinolojen seurauksena kotona ollessa Citna pitää tarkasti silmällä (usein nukkuessaankin) ettei mennä hukkaan.


Aamuisin Citna on ottanu tavaksi, että jos ei herätä kun hän herättää, niin sitten jyystetään sängyn koristepuuta. Joonas herää tähän välittömästi, vaikkakaan (tietääkseni) ei huomioi koiraa. Aluksi yritettiin laittaa suuvettä, mutta koristepuu oli silti mukavaa (suuvesi on toiminut jotenkuten muualla). Joonas sai asiasta tarpeekseen ja maustoi sängyn habanero tabascolla - hyvin tulisella mausteella siis. Illalla näytti, että paperilla pyyhitty mauste on pennusta ihanaa nuolla, mutta aamun tulos oli kuitenkin se, että minä en herännyt eikä minua herätetty asian takia. Sen sijaan Citna keksi kirjahyllyssä olevan pahvilaatikon... Saatiin sitten jatkaa unia kahdeksaan asti, jolloin Citna oli uudestaan vauhdissa ja herätyskello soimassa.

Ei kommentteja: