sunnuntai 31. elokuuta 2008

Viikko takana

Citna on ottanut takapakkia sisäsiisteydessä, nyt pikkupissoja tulee vähän joka paikkaan ja jostain syystä kakalla on kivempi käydä sisällä. Tai siltä se välillä tuntuu :) Vauhtia otuksessa piisaa hereillä ollessa, joskin vieraiden ajan Citna esittää pientä rauhallista enkeliä, on oikea suloisuuden perikuva. Yrittääköhän se kierosti saada vieraille pentukuumeen? ;) 

Laitoin tähän toiseksi luokkatunnisteeksi tuhoja, sillä Citna on saanut päähänsä, että tehokas tapa herättää ihmiset on pureskella jotain, josta lähtee kiva rouskuttava ääni. Ilmeisesti tämä on sängynpäädyn koristepääty, muuta en keksi mistä vois tuollainen ääni päästä. Sitäkään en ymmärrä, miksi se on niin kivaa sillon ku ollaan nukkumassa, onko sillä vaan tekemisestä puute aamu seitsämältä vai huomaako se, että me herätään siihen ääneen, vaikka yritetään olla kuin ei oltais huomattu mitään. Heräämästä itseään on silti vaikea estää :) Nyt jo kahtena aamuna tälläinen herätys kun ei ole noustu ylös silloin kun Citnan mielestä olisi jo aika nousta. Tänään aamulla torkahdin sohvalle ja enköstä vain herännyt samaan ääneen. Nyt kyseessä oli olkkarin nojatuolin puiset jalat.

Eilen oli ikävämpi kokemus Citnalla. Oltiin itse olkkarissa kun keittiöstä alkoi kuulua kauheaa huutoa, Citna kiljui niinkuin vain koiranpentu voi kiljua. Itselleni tuli kiire mennä katsomaan, kerkesin ajatella vain, että mihin ihmeeseen keittiössä voi loukata itsensä. Koira tuli käytävässä vastaan huutaen ja ihmeellisesti kyyryssä. En kerennyt tehdä mitään kun Citna juoksi hassusti ohi suoraan omaan nurkkaukseensa (johon tuli hätäpissa) ja meni kiljumaan laatikkoonsa vilttinsä päälle. Tässä vaiheessa arvioni oli, että jostain syystä kakkaaminen kirveli takapuolta. Otin koiran syliin ja vein pesuhuoneeseen, tässä vaiheessa jo vähän rauhoittuneen koiran. Vessassa todettiin, että pepusta roikkuu hiustupsu ja hiuksista yksi ei ole tullut ulos. Citnan rauhoituttua vedin sen varovasti pois ja sen jälkeen koiruus on taas ollut kunnossa.

Nyt selvästi Citnan päivärytmi on muuttunut. Tälläkin hetkellä se vetää keittiössä sikeitä, on nukkunut jo yli tunnin. Mutta sitten kun herätään, niin sitten jaksetaankin juosta, meuhkata ja riehua parikin tuntia. Ajat sitten on hatusta heitettyjä, mutta ehkä jotain kertoo se, että tänään on menossa vasta toiset tai kolmannet päikkärit. Ylihuomenna Citna joutuu olemaan aamusta neljä tuntia yksin, saa nähä miten siinä käy. Onneksi ensi viikolla on luentoja vain kahtena päivänä, tulee vähän pehmeämpi laskeutuminen arkeen.

---
Heti kun sain kirjoitettua tämän (en vielä kerennyt julkaista) tuli Citna keittiöstä ilmoittamaan olevansa hereillä ja teki molemmat tarpeet ulos :) Hieno suoritus tytöltä ja ajoitus mitä loistavin :D

Ei kommentteja: