keskiviikko 27. elokuuta 2008

Vipinää ja vilskettä

Eilinen meni aika hujauksessa ohi. Aamupäivällä tuli useita vahinkoja sisälle, mutta se oli ihan oma mokani. Olin vähän turhan väsynyt tunnistaakseni tarpeeksi nopeasti toisen yritykset kertoa että pitäis päästä ulos. Citna on jo kotiutunut tänne hyvin, ihan erillailla on ollut virtaa ja rohkeutta touhuta kuin ensimmäisenä parina päivänä. Haukkumalla komentamistakin Citna on yrittänyt, mutta toistaiseksi vaikuttaisi siltä, että Citna on hyväksynyt ettei se auta (ja tietenkin kun sen nyt tässä "ääneen" mainitsen niin kohta alkaa taas). Kaiken kaikkiaan Citna on mahtava koira, tuon ikäiseksi sehän osaa jo vaikka mitä. Tarpeet tulee yleensä paperille tai ulos, leikit leikitään omilla leluilla, luoksetuleminen on suhteellisen hyvin hanskassa (lähinnä silloin kun Citna etsii hyvää paikkaa kakata tai pissata niin ei tule, sen tunnistaminen itsellä on vain hukassa) ja rauhoittuu suhteellisen hyvin yöksi nukkumaan.


Citna ja pusuhuulet

Illasta Citna sai vieraita: puolitoistavuotias schipperke Pessi tuli leikkimään. Aluksi pientä vähän epäilytti outo koira, mutta hyvin pian Citna totesi että täähän olikin kivaa. "Koira-aitauksessa" oli kummallakin intoa leikkiä ja Pessi oli todella mukava ensituttavuus. Koirat ovat kooltaan nyt suunnilleen saman kokoisia, mutta motoriikka yllättäen on Pessillä aika paljon parempi. Pessi oli kärsivällinen toisen suhteen ja osoittautui mitä loistavimmaksi kouluttajaksi Citnalle. Kun Citna rupesi haukkumalla komentamaan Pessiä, Pessi "jätti huomiotta" eli käänsi päänsä pois ja asettui kylki Citnaan päin. Kun Citna rauhoittui ja lopetti räksyttämisen, Pessi meni Citnan luokse ja oli taas valmis leikkiin.

Citna ja Pessi leikkivät

Citna olikin positiivisen kokemuksen tarpeessa, sillä pikkuinen on pariin kertaan ulkona säikähtänyt vieraita koiria. Ensimmäinen tapaus oli, kun nurkan takaa tuli yllättäen iso koira omistajineen hölkäten. Toinen vain vilkaisi Citnaa ja meni ohi, mutta Citna vaikutti säikähtäneeltä. Toinen kokemus oli, kun parkkipaikan laidalla olleelle Citnalle pyörätieltä alkoi isohko koira haukkua. Kummallakin kertaa Citna pakitti muristen. Muutenkin pihalla epäilyttävien äänien tai asioiden näkeminen saa Citnan haukkumaan tai murisemaan.

Hieno tilannekuva :)

Leikin jälkeen Citnalla riitti ennätyksellisen pitkälle yöunet. Citna kerkesi nukkua illasta jo jonkinaikaa ennen kuin itse mentiin nukkumaan. Herätettiin Citna käymään tarpeillaan ennen kuin asetuttiin nukkumaan ja sen jälkeen Citna jaksoi nukkua 6 tuntia! Sen jälkeen olikin kyllä niin iso pissahätä ettei ehtinyt tahtoa ulos vaan tuli paperille valtava lätäkkö. Kakalle kuitenkin ehittiin ulos.

Ei kommentteja: